4/3-09: De er jo ikke mange nyheder der kommer her for tiden, men spillet er kort fortalt svindende… Grunden til vi alligevel svinger os op til at skrive en nyhed er, at vi har fået en meget fin omtale i Xornal de Galicia (galicisk avis) i forbindelse med Deportivos kamp med AaB i UEFA Cuppen. Vi har fået tilsendt en pdf som kan hentes her. Indgangsvinklen er i sagens natur vores Presidente de Muchísimo Honor, Jual Carlos Valerón.

 

 

10/8-07: Vi har endnu engang fået en fin omgang presseomtale. Denne gang er det endda som annonceret for et par måneder siden et interview med undertegnede. Artiklen fortæller lidt om fanklubben, baggrunden for oprettelsen mv. Endvidere omtaler den nogle af vores prominente medlemmer. Artiklen kan ses med dette link. Vi er naturligvis glade for den fine omtale, som er et led i en serie af artikler om fans af Las Palmas i udlandet. På det sportslige plan er sæsonen naturligvis ikke startet endnu. Den starter i slutningen af august med en svær udekamp mod Numancia. I cuppen har vi trukket Real Socieded. Deres b-hold har vi jo i hvert fald gode minder om, men denne gang er det den rigtige vare. Mon ikke vi vinder alligevel. 

 

 

9/6-07: Efter nogle måneder uden mange nyheder, er det en glæde at kunne vende tilbage med nyheden om, at Las Palmas også næste sæson spiller i Segunda. Efter sidste weekends resultat er overlevelsen sikret matematisk, og holdet kan derfor spille med reserverne i de to sidste kampe. Nu er det bare at håbe, at vi i næste sæson kommer til at kæmpe om oprykningen i stedet for at ligge hele sæsonen i den forkerte ende igen. Klubbens officielle hjemmeside er endeligt kommet op at køre igen (www.udlaspalmas.es). Det er blevet en meget fin side, hvor vi har fået en stor post under fanklubberne, inkl. link til hjemmesiden, telefonnummer mv. Derudover er undertegnede blevet interviewet til siden, og vi forventer at dette interview snart bliver offentliggjort.

 

 

5/9-06: Så er fanklubben tilbage efter en tur til øen hvor vi så Las Palmas – Xerex lørdag den 26. august. Det blev desværre til et 0-1 nederlag, men spillet var okay. Billederne kan ses under ”OnTour 2” – enjoy.

 

 

4/8-06: Som det nok er gået op for de fleste, så endte sæsonen med intet mindre end OPRYKNING!!! At det har taget så skandaløst længe med at informere om denne fantastiske nyhed, skyldes dels at vores Presi befandt sig til VM i Tyskland da det skete, og dels at han nu i over en måned har været uden internet pga. en flytning. Men nok med undskyldninger… Der sker en del i fanklubben. Vi har fået en ny On Tour-sektion, hvor der ligger nogle billeder fra udflugten til en hjemme og en udekamp i starten af året. Denne sektion vil forhåbentligt snart blive opdateret, idet fanklubben har arrangeret en tur til årets første hjemmekamp på Estadio de Gran Canaria mod Xerex i slutningen af august.

 

 

11/6-06: PLAY OFF FINALE!! Med et dramatisk 1-2 nederlag ude mod Real Sociedad B i aftes, har vi kvalificeret os til play off finalen, der spilles over to kampe de næste to uger. Efter at have vundet 1-0 hjemme, blev vi efter 80 min. reduceret til 10 mand da Curro så rødt. Efter 84 bragte "El Sanse" sig foran 1-0, og efter 87 øgede de til 2-0. Der så det mildt sagt sort ud, men Nauzet Alemán scorede et fantastisk mål efter 89, høvlet helt op i hjørnet, og så var vi videre. Helt helt utroligt, hvilket også kan høres på denne radiokommentators glæde!

 

 

4/6-06: Fanklubben har i denne weekend fået endnu en Presidente de Honor føjet til listen over medlemmer med en speciel position i klubben. Juan José Cobo Plana er manden, og han er den eneste grund til at klubben stadig eksisterer. En gæld på over 400 millioner er på under et år forsvundet, efter klubben blev sat under administration og Cobo Plana kom til som juridisk dommer. Det er derfor en stor ære at vi har fået Cobo Plana på listen som også tæller Valerón, Xabi Alonso, Bo Andersen og Angel López. Cobo Plana er utvivlsomt den mest populære mand på Gran Canaria for tiden. Dagen i dag er også dagen hvor Las Palmas spiller den første play off kamp. Efter sidste uges 1-0 sejr over Lanzarote står den nu på forhåbentligt fire altafgørende play off kampe. I aften spiller vi hjemme mod Real Sociedad B, og en stor sejr ville være perfekt, inden næste uges returkamp på Anoeta i San Sebastián.

 

 

21/5-06: Fanklubben har i dag haft 6 års fødselsdag. 6 år siden denne fantastiske dag hvor vi rykkede op i Primera efter en 4-1 sejr over Elche. Og måske er noget tilsvarende på vej. Vi har nemlig her til aften slået Rayo Vallecano med 1-0, og dermed er der gode mulighed for at kvalificere os til play off-kampene. Et nederlag ville have gjort dette matematisk umuligt. Det var derfor meget vigtigt at Marcos Márques scorede på et straffespark begået mod ham selv efter 85 min. Vi kan nu nøjes med 1 point på udebane mod Lanzarote i næste weekend. Skulle vi tabe, må vi håbe at Rayo taber point hjemme mod Castillo. Begge dele vil sende Las Palmas i play off kampe, dvs. semifinale og finale over to kampe, mod hold fra de andre tre rækker. Det bliver ikke let, men med dem opbakning holdet får for tiden burde det være muligt. Der var fyldt på stadion her til aften, hvilket betyder 32.500 tilskuere på Estadio de Gran Canaria. Ganske pænt for en kamp i tredje bedste række må man sige.

 

 

20/10-05: Der vil til aftenens brag af en pokalkamp mod Atlético Madrid være live updates på nærværende side. Vælg blot menuen ude til venstre. Der er kick off kl. 22.00, og da der er tale om en 'partido único' skal der findes en vinder i aften. God fornøjelse!

 

 

18/5-05: Vi er nu også blevet omtalt i bladet Solkysten (www.solkysten.net). Klik her for at se den fantastiske artikel.

 

 

20/3-05: Der er blevet oprettet en ny sektion der hedder Madrid, hvor der ligger billeder og presseomtale fra Madrid-turen.

 

 

16/3-05: Det har været noget af et par dage her på det sidste. Først en tur til Madrid for at se gudeholdet. Meget hårdt pga. søvnmangel, for derefter at komme hjem til at være den helt store historie i tre store spanske/kanariske aviser: Marca, La Provincia og CanariasAhora.com. Dette har på halvanden dag medført over 600 hits på nærværende hjemmeside, 18 nye medlemmer og en ordentlig flok mails. Hermed et udpluk af presseomtalen:

Artiklen i Marca kan ses her. (Den er et uddrag af nedenstående artikel fra CanariasAhora, og derfor ikke oversat. Dette billede var i Marcas papirudgave:

Artiklen i La Provincia kan ses her, og oversættelse findes nedenfor (efter oversættelsen fra CanariasAhora)

Artiklen på i CanariasAhora.com kan ses her. Herefter følger en oversættelse:

TRE DANSKERE REJSER GENNEM DET HALVE EUROPA FOR AT SE LAS PALMAS SPILLE
Fra Aarhus til Madrid af kærlighed

Passionen, den ægte kærlighed, til nogle farver er den eneste forklaring der kan findes, når man opdager at tre danskere (Christian Nielsen, Morten Wosylus og Martin Juste) er i stand til at rejse gennem det halve Europa med det eneste formål at se en kamp med UD Las Palmas i Segunda B. De tre, medlemmer af den danske fanklub af den gule klub, var i søndags efter en rejse på mere end 2500 kilometer, på Cerro del Espino hvor de var vidner til kampen som Aguiars mandskab spillede mod Atlético B.

I maj 2000, få dage efter UD Las Palmas havde opnået sin sidste oprykning til Primera, startede vemodet at markere hjemrejsen for Christian Nielsen til Danmark. Denne jurastuderende, som gennem de sidste måneder havde boet og arbejdet på Gran Canaria, var blevet, næsten uden selv at opdage det, endnu en fan af det gule hold: han var en af de mere end 18.000 sæsonkortholdere som klubben havde på det tidspunkt, og han gik, fra sin plads på Grada Naciente på det gamle Estadio Insular, ikke glip af en eneste kamp med holdet, som på det tidspunkt blev trænet af Sergio Kresic.

For at dele "spøgen" fra Danmark, besluttede Christian Nielsen sig for at skabe den danske fanklub for UD Las Palmas. Fra Aarhus, byen hvor han bor, skabte han en lille afdeling af den gule klub i det nordlige Europa. I dag, fem år efter sin skabelse, har denne fanskare af den kanariske klub mere end 150 medlemmer af forskellige nationaliteter: danskere, spaniere, englændere og svenskere. Blandt medlemmernes mest almindelige gøremål, var det at se sammendrag af kampene med UD, via TVE Internacional, da holdet befandt sig i Primera, og endda at rejse til Spanien for at se kampe fra stadion.

De sidste af holdets sportslige fiaskoer har ikke haft den mindste betydning for kærligheden som medlemmerne af denne fanklub har til det gule hold. De følger holdet fra dag til dag via internettet og de tøver ikke med at krydse det halve Europa for at overvære en af deres holds kampe, selvom de spiller i Segunda B. I denne weekend, Christian Nielsen, sammen med Morten Wosylus og Martin Juste, rejste mere end 2.500 kilometer for at animere UD Las Palmas til kampens om de spillede på Cerro del Espino mod Atlético de Madrid. I den spanske hovedstad mødtes de med Juan Zaplana, et klubmedlem som bor i Valencia, og deres værter Asier Landaluce og Andrés Múgica.

Nielsen, Wosylus og Justes rejse startede sidste fredag den 11. marts kl. 6 om morgenen. Første stop, efter at forlade Århus - i landets centrum - og efter tre timers rejse, var København. I den danske hovedstad, efter at have mødtes med en ven, tog de et fly - prisen for returbilletter ca. 150 euro - mod Madrid, hvor de tilbragte weekenden, så kampen som la UD spillede, og endda benyttede lejligheden til at tage på Vicente Calderón for at se kampen mellem Atlético de Madrid og Valencia.

Deres passion til Las Palmas er så stor at ingen eller intet stopper dem. Som selv samme Nielsen siger "at være fan af Unión Deportiva er det bedste der findes". Og deres handlinger viser det: de har en hjemmeside dedikeret til det grankanariske hold (www.laspalmas.dk), og for noget tid tilbage gik de på gaden i Århus for at demonstrere for klubbens økonomiske overlevelse, nogle af dem - deriblandt selvsamme Nielsen - fornyr stadig deres sæsonkort og de tøver ikke med at sejle over dammen [Atlanterhavet], ikke at møde op til deres juratimer og bede om feriedage fra deres jobs for at støtte det gule hold der hvor det behøves. Fra Århus, med kærlighed.

Valerón, Ærespræsident

Mellem de mere end 150 medlemmer af fanklubben figurerer diverse navne på professionelle fodboldspillere der har spillet eller spiller i UD Las Palmas. Juan Carlos Valerón har endda fået embedet som Overærespræsident. På listen over medlemmer af gruppen af gule fans, fremtræder også Bo Andersen, den danske målmand som spillede på øholdet i sæsonen 2002-2003, og Ángel López, grankanarisk ungdomsspiller som nu spiller i Celta.

Men mellem deres medlemmer er også spillere som ikke har haft noget at gøre med la UD, som Liverpools midtbanespiller Xabi Alonso og Brøndbys fløj Mads Jørgensen - Vicepræsident i fanklubben -, og personlig ven af Christian Nielsen og som endda har opnået at spillet på det danske A-landshold.

__________________________________________________________________

Artiklen fra La Provincia:

Med kærlighed, fra Danmark

Den danske studerende Nielsen krydser det halve Europa for at lide med nedlaget med la UD

Christian Nielsen, en 25 årig dansker som læser jura i den danske by Århus har delt en stor passion til spansk fodbold de sidste flere sæsoner sammen med sine landsmænd Martin Juste, Morten Wosylus og Johnny Stålhår: UD Las Palmas er deres svage side, og i denne weekend rejste de gennem det halve Europa for se deres hold. I går var han i Madrid, for utrætteligt at støtte det gule hold med sit rød-hvide flag, det danske. Hans hengivenhed til de gule farver går tilbage til sæsonerne i Primera División. "Jeg har været medlem af den danske fanklub som findes, og som har ca. 150 medlemmer fra flere steder i Europa. Jeg har nu været noget tid i mit hjemland for at læse jura, men når jeg kan, rejser jeg ud for at se holdet. På Gran Canaria arbejdede jeg for en virksomhed der lavede renoveringer", fortæller han på et misundelsesværdigt spansk. [Resten af artiklen omhandler traktorfanklubben(!)]
 

 

 

9/1-05: Efter at Sergio Kresic forlod UD Las Palmas i 2001 (efter at have rykket os op i Primera og efterfølgende beholdt os der), har den ene totalt ubrugelige træner efter den anden siddet på bænken i alt fra 3 dage til en sæson. Man har tydeligvis ikke forstået at finde en mand, der bare havde en anelse begreb om fodbold, med den konsekvens at gudeholdet nu ligger i 2. Div. B, grupo 1. For ca. 5 måneder siden fik hele "la directiva" så sparket, og en juridisk dommer har overtaget styringen med klubben, da der mangler omkring 400 mio. for at betale klubbens gæld.

Mage til dommer med fremragende fodbold indsigt skal man vist lede længe efter. Gælden ser ud til at være væk når sæsonen er slut efter diverse akkorder er ved at blive indgået, antallet af solgte sæsonkort er steget fra 8.000 til 20.500 (deriblandt undertegnede) og siden at denne sæsons første træner Amaral fik sparket har klubben vundet 4 kampe i streg med en målscore på 9-0. Før det var det over 9 måneder siden at to kampe var vundet i træk. I dag vandt vi 3-0 ude over Leganés som ikke tidligere i år havde tabt hjemme. Vi er nu kun 3 point fra play off pladserne.

Godt nytår! 

 

 

8/6-04: Det vælter ind med kendte medlemmer. For et par uger siden meldte Xabi Alonso sig ind i fanklubben, og dags dato er JUAN CARLOS VALERÓN blevet udnævnt til PRESIDENTE DE MUCHÍSIMO HONOR. Held og lykke til dem begge til EM herfra! 

 

 

25/04-04: Det er snart meget længe side, at der har været nogle nyheder på denne side. Det skyldes først og fremmest, at der har været få gode nyheder at skrive om! Vi ligger i øjeblikket næstsidst, og der skal med 8 kampe tilbage, et mindre mirakel til for at vi ikke rykker ned. Meget ærgerligt hvis det skulle ske. Meget er gået galt. Først og fremmest har klubben ikke magtet at betale så meget som en Euro af på gælden der er på ca. 450 mio. kr. Spillerne har ikke fået løn i 6 måneder. Vi har haft 4 forskellige trænere. Og værst af alt har vi tabt alt for mange kampe, også til elendige hold som vi ikke burde tabe til. Til gårsdagens kamp mod Recrativo Huelva var der intet mindre end 23.800 mennesker på stadion!!! Det er altså på ingen måde opbakningen der mangler. At holdet så vælger at tabe 0-4, hvor tre af målene blev scoret på 3 minutter er jo nærmest til at begynde at tude over. En nedrykning vil naturligvis ikke ændre noget fsva. vores og alle andre fans støtte til holdet. Det bliver sværere at følge holdet, men nyhederne skal vi nok finde frem til. Problemet er den overhængende fare for en konkurs! Det er nok meget tvivlsomt at en klub der skylder 450 mio. væk kan overlevet en nedrykning til Segunda B. Men lad os håbe det ikke går så galt! Og hvis det gør, så lad os håbe at en tvangsnedrykning der kan fjerne gælden bliver løsningen. At klubben helt skulle forsvinde som mange antyder, vil slet ikke være til at bære!

Af nyheder i de forløbne måneder kan fortælles, at El Presi har været et smut på Gran Canaria for at se noget bold i januar og februar. Det blev til to kampe, først en sejr over Rayo og derefter et nederlag til Elche. Den første kamp blev afgjort på et straffespark, som Rubén scorede på efter 92 minutter. Det var sgu fedt. Ugen efter blev det til endnu et ca. 10 minutter interview med Radio Atlántico. Denne gang blev der mest snakket om de to kampe, samt trænerskiftet. Der kan ses billeder fra de to kampe på stadion her. 

 

 

30/12-03: Hermed skal lyde et "Godt nytår" til alle medlemmer af fanklubben. Vi har i dag rundet 140 medlemmer hvilket vi naturligvis er meget glade for! Det er langt mere end vi nogensinde havde håbet på. Året er sluttet i fin stil for fanklubbens vedkommende. I fredags lavede undertegnede som sagt et i alt 17 minutter langt indslag med Radio Atlántico. Der blev snakket om alt fra fanklub, kontrakt med Mads Jørgensen, Bo Andersens muligheder på holdet til mere personlige ting. I alt et ganske hyggeligt interview som altså kan høres ved at trykke her. Det er vores direkte radiointerview nummer 9. Dertil kommer et stk. oplæsning af en statement, to artikler i AS, en artikel i Marca, en omtale på kanarisk TV samt interview til diverse hjemmesider. Mht. den sportslige situation i klubben bliver det spændende hvad 2004 bringer. Der er ingen tvivl om at David Vidal nok skal gøre det bedre end Juan Manuel Rodríguez, men fra vores synsvinkel bliver det spændende at se om Bo Andersen kan tilspille sig en plads på holdet. Vi har i denne uge skrevet med legendariske Nacho González. Nacho spillede i alt 4 sæsoner i klubben, og var fast mand de to sæsoner i Primera. Han huskes bl.a. for at score op til flere mål på straffespark, herunder to i samme kamp ude mod Osasuna. Lad os håbe 2004 bringer en god placering i Segunda, som kan virke som afsæt til en oprykning i 2005. Godt nytår!

 

 

27/12-03: I går blev undertegnede interviewet direkte på Radio Atlántico fra Las Palmas. Interviewet som varer det meste af et kvarter kan hentes som en mp3 fil ved at trykke her. (Ca. 3 MB)

 

 

25/11-03: Så er vi tilbage med lidt nyheder. Holdet vinder for lidt, men taber til gengæld heller ikke så meget. Uafgjorte resultater har præget sæsonen, med en placering i nederste halvdel af tabellen til følge. Bo Andersen valgte i går at slæbe klubben i retten, fordi han ikke har fået løn i flere måneder. Vi håber herfra at klubben kommer til fornuft, og giver manden de penge de skylder ham.

 

 

30/07-03: Efter et par måneders fravær er vi endelig tilbage med lidt nyheder. Vi endte på en acceptabel 5. plads i sæsonen, langt fra nedrykning og forholdsvist langt fra oprykning. Dog er det lidt surt at tænke på de point vi smed væk, og de point som blev taget fra os. Men egentligt imponerende at et hold uden penge og uden de helt vilde forstærkninger kunne gøre det så godt. Den økonomisk situation er stadig ikke den bedste. Tre personer har betalt 3 MEUR til klubben, som betyder at vi overlever en sæson mere. Ellers havde det set meget mørkt ud. På spillerfronten er Carmelo til salg for 3 MEUR, Trotta har skrevet med Alavés og Bo Andersen m.fl. er til salg! Det er ganske enkelt skandaløst at man på denne måde stort set fyrer klubbens langt bedste målmand. Bo har gjort det fremragende i sidste sæson, det er alle vist enige om. Jeg har snakket med præsidenten for den spanske fanklub (Ultra Naciente) og den generelle holdning blandt de kanariske fans er, at de heller ikke fatter en meter af det. Herfra skal lyde et stort tak til Bo for den ene sæson det formentligt kun blev til på Gran Canaria. Specielt for redningerne mod Tenerife i januar, som betød at vi vandt 1-0 og at jeg havde den fedeste tur på stadion siden oprykningen i maj 2000. Vi må håbe Bo finder en klub hurtigt (AGF ville være fint), eller endnu bedre, at ledelsen kommer på bedre tanker og lader ham fortsætte. I løbet af den sidste uge har selveste Diego Maradona tilbudt at hjælpe klubben. Han skal i en af de kommende uger spille en golfturnering mod blandt andre Ronaldo og Roberto Carlos på Gran Canaria, og han har tilbudt sig til på en eller anden måde at promovere klubben! Det må siges at være en anelse overraskende, men aldeles positivt at El Diego viser format og viser hvilke hold der fortjener lidt støtte i de svære tider. Der er også kommet program for næste sæson. Vi lægger ud således:

31/08/03 Elche - Las Palmas
07/09/03 Las Palmas - Compostela
14/09/03 Numancia - Las Palmas
21/09/03 Las Palmas - Ciudad de Murcia
28/09/03 Eibar - Las Palmas
05/10/03 Las Palmas - Tenerife

Det var hvad det kunne blive til af nyheder her i sommervarmen. Skulle der ske noget revolutionerende i løbet af august vender vi tilbage, ellers må vi jo vente til september hvor sæsonen starter. Lad os håbe på at vi kan få lidt held i sprøjten, og ende blandt de tre hold som rykker op i Primera, hvor vi alle ved vi hører til.

 

 

11/05-03: Oven på gårsdagens hamrende elendige 0-1 nederlag hjemme til Córdoba, er det med stor tilfredshed vi kan konstatere, at vi i dag får presseomtale i Jyllands Posten. Vi citerer her artiklen:

"I ventetiden kan han passende passende passe sit hverv som vicepræsident i fanklubben for den spanske fodboldklub Las Palmas, der placeret lige under toppen i den næstbedste spanske række. »En af mine kammerater boede engang på Gran Canaria og han stiftede fanklubben. Så jeg er vicepræsident, og jeg tror, vi har over 200 medlemmer i Skandinavien og England. Jeg har faktisk aldrig været på øen. Men det er en fantastisk klub,« forklarer Brøndby-spilleren".

Hele artiklen kan ses her. Vi takker JP for at stille sprøgsmålet til Mads og Mads for at svare. Lidt overdrivelse mht. medlemsantallet gør heller intet.

 

 

3/05-03: Så er vores LIVE UPDATE SERVICE tilbage! Vi starter med dagens kamp mellem Eibar og Las Palmas. En stor tak til Mikkel Langelykke og Peter Højholt for at gøre det muligt igen at liveopdatere vores danske medlemmer - på dansk! Der er kick off kl. 18.30.

 

 

21/04-03: Så er der langt om længe kommet nye billeder op! De fleste ligger under Billeder 4,men der ligger også et par stykker med Bo Andersen under Hall of Fame.

 

 

14/04-03: Igen må jeg desværre starte en nyhed med at sige "langt om længe er vi tilbage med nyheder". Holdet kører som det skal efter vi i sidste uge vandt 2-1 ude over Zaragoza (15 min. med 10 mand), og i lørdags vandt 2-0 hjemme over Polideportivo Ejido (45 min. med 10 mand). Vi er 7 point fra stregen med 11 kampe igen, så helt umuligt er det nok ikke, men let bliver det absolut heller ikke. Sæsonens mål har jo hele tiden været ikke at rykke ned, og det skal da vist gå gevaldigt galt før vi kommer i fare for det. Mht. fanklubben så er hverken de nye billeder eller live updates glemt. Billederne skulle gerne være klar i løbet af en uge eller to, og live updates så snart vi får løst de sidste tekniske server problemer.

 

 

4/03-03: Vi er nu meget tæt på at have flyttet server. For de fleste brugere vil dette formentligt ikke kunne mærkes, men det vil dog give os mulighed for visse fornyelser. For det første skulle det gerne betyde at vores live-updates snart vender tilbage. Derudover er Hykki's Corner meget tæt på at være kørende. Dette bliver stedet hvor vores finske formand vil udfolde sig. Vi glæder os meget til at se hvad han kan få ud af siden.
Mht. til holdet så går det jo rimeligt godt. Vi er ubesejrede i 2. halvdel af turneringen, hvilket vil sige 4 kampe. Efter 3 sejre i træk måtte vi dog nøjes med 2-2 hjemme mod Compostela, hvilket jo på ingen måde er tilfredsstillende. Men det går i den rigtige retning, og hvis vi fortsætter med at skrabe point ind også på udebane, så er oprykning vel ikke helt urealistisk.

 

 

2/02-03: Som lovet via gæstebogen er der her langt om længe en lille opdatering af nyhederne. De sidste 2 uger har undertegnede befundet sig på Gran Canaria for at se lidt bold. Første kamp var mod Numancia den 18. januar. Kampen var lidt sløj, med meget meget få chancer til begge hold. Det mest ophidsende var da vi blev snydt for et klart straffespark. Kampen endte 0-0. Bo Andersen var tilbage som 1. keeper i målet, hvilket han gjorde glimrende. Der var dog heller ikke meget at lave. Onsdagen efter slog vi Groeningen fra Holland i en træningskamp. Det var hovedsageligt reserverne der spillede. Vice-Presidente Rafa og undertegnede så kampen sammen med Bo Andersen fra tribunen, og efter kampen fik han en af vores laspalmas.dk polo-trøjer. Så kan han gå og lave lidt reklame for os dernede. Det helt store højdepunkt på turen var dog lørdag den 25. hvor der var lokalbrag på Estadio Insular. Tenerife måtte rejse hjem efter vi fortjent havde tæsket dem 1-0 på et straffesparksmål af Pedro Vega. Målet kan i øvrigt ses via udlaspalmas.net. Det var et lidt tvivlsomt straffe begået mod Reggi, men ingen tvivl om at vi var det bedre hold. Bo Andersen blev af stort set samtlige TV-stationer og aviser kåret til kampens spiller, og flere aviser på Tenerife mente at han var den direkte årsag til vores sejr. Det kan vi godt lide. Undertegnede så kampen sammen med Ultra Naciente, hvilket jo i sig selv er en oplevelse. Det var første gang jeg så et derby fra den del af stadion, og det var ganske enkelt helt fantastisk. Stemningen er altid fremragende, og der bliver altid sunget i 90 min. uanset hvordan det går, men denne gang blev der sunget lidt ekstra. Derudover var der en masse nye sange i dagens anledning. Efter kampen blev vi stående i ca. 30 min., vist mest for at genere alle Tenerife fansne, som ikke kunne forlade stadion før vi var væk. Det fik politiet dog sat en brat stopper for, da 20 kampklædte betjente stillede sit op på en række, og ellers med nogle meget store knipler begyndet at slå ud efter dem der stod nærmest. Jeg vel skyde på det tog ca. 30 sekunder at få et par tusinde mennesker ud af stadion. Højst utraditionelt (efter danske forhold), men yderst effektivt. Jeg har taget en masse billeder, som jeg vil uploade så snart jeg har fået den fremkaldt og scannet. Til sidst vil jeg lige benytte lejligheden til at takke Ultra Naciente samt Bo Andersen. Ultra Naciente fordi de bare er den sejeste fanklub i Spanien og Bo Andersen fordi han er en flink mand der ikke lod Tenerife score.
Live Updates er midlertidigt ude af drift. Vi er ved at skifter server, og håber snart at kunne bringe kampene live igen.
Radio Atlántico er begyndt at sende alle kampene i deres helhed, hvilket jo mildt sagt gør det lettere at kommentere dem for os!

 

 

15/12-02: Så skete det endeligt. Med en 2-0 sejr hjemme over Terrasa i aftes (mål af Reggi og Baiano), kom vi endeligt igang igen efter 7 uger med alt for mange uafgjorte kampe. Lad os håbe at tingene vender nu, og at vi kommer tilbage til den rigtige ende af tabellen inden længe. Derudover spillede vi ifølge vores Vice-Presidente en meget flot kamp. Bo Andersen startede igen på bænken, hvilket vi ikke helt forstår. Orlando Quintana har ikke været overbevisende, og han har specielt problemer med høje bolde i feltet. Lad os håbe at Uribe snart sætter Bo tilbage på banen.

 

 

18/11-02: Vi har nu fået tilsendt en scanning af den seneste AS-artikel fra Sr. Toni Castellano. Et meget flinkt medlem på Gran Canaria. Artiklen som fortæller at vi skal på gaden, og som i øvrigt betød at Cadena Ser ringede os op, kan nu ses her.
Mht. medlemskort, så er det jo ved at være et stykke tid siden, vi har sendt dem ud til folk. Vi har desværre ikke længere mulighed for at printe dem og sende dem til vores medlemmer. Det tager for lang tid og er for dyrt. I stedet kan vi sende dem som en jpg fil, og så kan vores medlemmer selv printe dem og få dem lamineret. I stedet for at tage dem fra en ende af, vil vi sende først til dem som skriver en mail og beder om det. Altså, hvis du ikke har fået dit medlemskort, så send en
mail - så sender vi en fil til dig i løbet af få dage.

 

 

15/11-02: I samarbejde med udlaspalmas.net kan vi nu tilbyde den altid opdaterede stilling i Segunda (og fra næste år Primera i stedet) her på laspalmas.dk. Ude til venstre, er der kommet et link til denne. Den kan også ses her

 

 

13/11-02: Idag er der kommet et interview op på udlaspalmas.net med undertegnede. Her er lige et link, så I kan se hvordan siden ser ud d.d.

 

 

12/11-02: Så er scanningen af artikelen fra Marca kommet op. Vær opmærksom på at den ikke svarer til den artikel der ligger på nettet! Se artiklen her

 

 

8/11-02: Det er jo ved at være en dagligt tilbagevendende begivenhed, at jeg skriver et par linier her hver dag. I dag har vi følgende nyheder at berette om: Vi er blevet nævnt i MARCA. Godt nok ikke med navn, men vores "manifestación" i Århus blev nænvt. Det er så vidt vi ved første gang vi er i Marca, så det er fedt nok. Artiklen kan ses her, indtil vi får en scanning op. Derudover er jeg blevet ringet op af TV Canarias, som i morgen kl. 18.00 dansk tid vil ringe mig op, for at lave et direkte interview i deres program Todo Goles. Det skal nok blive spændende, og det er også her lidt en debut. Vi er vist blevet nævnt før på kanalen, men det er første gang vi skal snakke med dem. En beretning om interviewet kommer op imorgen aften. 

 

 

7/11-02: Her følger lige en update på, hvad vi har haft gang i den sidste uges tid. Ud over nedenstående nyhed fra igår, kan jeg fortælle, at jeg i lørdags blev ringet op af en radiostation i Zaragoza. Vi lavede et ca. 7 minutter langt interview, hvor vi snakkede om kampen, den økonomiske situation og hvor meget vi hader Tenerife. Det er nogle meget flinke mennesker, og de ringede jo også til os sidste år. Jeg er helt sikkert på de ringer igen, da de tilsyneladende er meget imponerede over at Las Palmas har en fanklub i Danmark. Den anden dag blev jeg så bedt om at lave en udtalelse, som idag er blevet eller bliver læst op i Radio Juventud. Derudover har jeg netop lavet et ca. 10 min. langt interview med Cadena Ser i Las Palmas. Det er nok den bedst kendte radiostation i Spanien. Her snakkede vi om dagens "manifestación" etc. De havde fået lyst til at ringe til os, efter de igår havde set en artikel i AS hvor vi var nævnt! Der bliver i øjeblikket arbejdet på højtryk, for at fremskaffe et eksemplar af avisen, og når jeg får den kommer der naturligvis en scanning op op denne side. Til sidst vil vi igen gerne opfordre evt. velhavende medlemmer til at sætte lidt penge ind på nedenstående bankkonto. Selv lidt har ret. Det var så lige en kort oversigt over, hvad vi har haft gang i for nyligt - bare så ingen kommer og siger, at der ikke sker noget i fanklubben! 

 

 

6/11-02: Hvis nogen skulle være interesseret i at hjælpe holdet, kan jeg fortælle, at en gruppe fans på Gran Canaria ha åbnet en bankkonto til formålet. Den er: La Caja de Canarias: 2052.8067.28.33-101602-09. Der vil torsdag blive holdt en "manifestación" i Las Palmas' gader, med det formål at skabe opmærksomhed og samle penge ind. I den forbindelse vil der i "Radio Juventud" blive sendt en hel "maraton", med 12 timers direkte radio. Vi har til programmet skrevet en erklæring, som vil blive læst op. Den kan læses her. I den sammenhæng vil vi opfordre alle til at danske medlemmer til torsdag den 7. november at påføre sig deres Las Palmas trøjer!

 

 

29/10-02: Så er det eksklusive Bo Andersen interview klart. Læs det her.

 

 

26/10-02: Som nogle måske har set, så har vi fået to nye PRESIDENTES DE HONOR. Den ene er Angel López, som accepterede dette enestående tilbud under en chat på udlaspalmas.net igår aftes. Vi siger velkommen til Angel. Den anden er vores landsmand Bo Andersen, som jo er blevet 1. keeper i klubben (se nedenfor). Bo har efter noget tids søgen selv fundet frem til os, og han bad os via en besked i gæstebogen om at kontakte ham. En af dagene i næste uge laver vi et interview med ham, som naturligvis kommer op på denne side.

 

 

20/10-02: I tilfælde af at nogen ikke har opdaget det endnu, kan jeg fortælle, at vi i skrivende stund ligger nr. 1 i Segunda Div. Vi har spillet 7 kampe og statestikken siger 3 kampe vundet, 4 uafgjorte og ingen tabte. Vi har flere gange været uheldige, specielt i sidste uge i Madrid mod Leganés, men vi kan vel ikke brokke os. Igår vandt vi 2-1 hjemme og ver Getafe, som jo slog os ud af Copa del Rey. Bo Andersen fik hans hjemmebanedetbut, og det lader til at han er det nye 1. valg på målmandsposten. Det er jo fremragende, at vi har en dansker i klubben, som er god nok til at starte på banen. Specielt da både Orlando Quintana og Nauzet jo har gjort det fremragende. Herfra skal i hvert fald lyde al mulig held og lykke til Bo Andersen, som vi håber kan hjælpe os tilbage til Primera, hvor vi uden tvivl hører hjemme. Den økonomiske situation er til gengæld stadig elendig. Vi må håbe at der snart sker noget, hvilket jeg dog af bagveje har hørt lidt rygter om. Ellers må vi jo starte en indsamling, og se om vi kan skaffe de 20-30 MEUR der mangler. Derudover kan lige nævnes, at Spaniens U-21 landshold spillede den anden dag. Jorge er den store stjerne på holdet og både Angel og Rubén spillede fra start. Dertil kan vi fortælle, at Portillo fra Real Madrid var henvist til bænken.

 

 

22/9-02: Vi måtte i aftes nøjes med 1-1 hjemme mod Compostela. Det er på ingen måde et tilfredsstillende resultat, men på den anden side har vi stadig ikke tabt efter 3 kampe. Det er traditionen tro et hav af uafgjorte kampe i Segunda, og vi må jo også forvente at få vores andel af dem. Det er bare uheldigt at vi ikke formår at komme op på 7 point, hvilket kunne have lagt lidt afstand nedad. Efter en lige første halvleg måtte vi gå til pausen bagud 0-1. Efter 8 min. af 2. halvleg gjorde Rubén det til 1-1, og efterfølgende spillede vi Compostela ud af banen. Bolden endte dog aldrig i maskerne, og vi måtte nøjes med det ene point. Lad os håbe at Rubén nu er kommet igang også i ligaen, da han jo ikke ligefrem har været verdens farligste angriber på det sidste. Hvis han kan nå de højder han havde på dette tidspunkt sidste år, hvor han bl.a. scorede to gange mod Real Madrid, ser det jo ikke dårligt ud. Det lader også til at flere af de nye indkøb gør det godt, og specielt N'Kong fik en god debut i aftes. Et af disse indkøb er, som flere gange omtalt på denne side, danske Bo Andersen. Det er ikke fordi vi har specielle sympatier for ham at vi konstant nævner ham, men det er jo en dansk hjemmeside, og vi har fra flere sider fået ønsker om at berette hvordan det går ham. Han har dog stadig sin ligadebut tilgode. På trods af Orlando Quintanas skade har Bo Andersen ikke formået at tilkæmpe sig en plads på holdet. Nauzet har været yderst velspillende, men har på den anden side også mere eller mindre kostet et mål, i hver af de to seneste kampe. Hvor langt Bo Andersen er fra holdet vides ikke, men undertegnede vil i løbet af næste uge kontakte klubben, for at se om vi evt. kan få et telefoninterview med den danske keeper. Skulle dette lykkes, vil det blive at finde må denne side indenfor nærmeste fremtid. Ellers kan det nævnes, at Ultra Naciente igår ikke sang de første 12 minutter af kampen, hvilket vist aldrig er set tidligere. Dette skyldes en protest mod at klubben ikke længere vil have megafoner og trommer på stadion. Dette må siges at være en yderst underlig beslutning fra klubbens side, da enhver der har befundet sig på et spansk stadion, kender betydningen af netop disse redskaber. De her helt normale blandt alle fanklubber i Spanien. Til sammenligning kan nævnes, at Atlético Madrids ledelse er begyndt at betale for sådanne redskaber til Frente Atlético. Det er forskel på folk! Herfra skal lyde vores fulde støtte til Ultra Naciente i deres kamp mod dem som bestemmer den slags.
Inden vi slutter, kan vi lige nævne at VI HAR NÅET 100 MEDLEMMER!!! Faktisk har vi nået 106. Medlem nr. 100 blev Miguel Hernández Méndez fra Las Palmas. Herfra skal lyde et stort tillykke, og vi vil se om han evt. skal have tilsendt en lille ting. Tjeck iøvrigt hans hjemmeside
www.udlaspalmas.net som er en af de bedste Las Palmas-sider på spansk. Bl.a. kan man finde fremragende spanske updates til de fleste kampe, herunder alle udekampe.

 

 

14/9-02: Det lader til at Bo Andersen får det svært i Las Palmas. Den ubestridte 1. målmand Orlando Quintana er stadig skadet. Det burde have banet vejen for Bo Andersens debut imorgen ude mod Xerex. Dette er dog ikke sket. Bo Andersen har ikke formået at slå den velspillende 2. målmand Nauzet af holdet. Træner Uribe udtaler idag at Nauzet gør det fremragende, og han ser derfor ikke nogen grund til at skifte ud på pladsen. Lad os håbe på 3 point imorgen i den svære udekamp ovenpå skuffelsen i Copa del Rey, hvor vi tabte 1-2 ude mod Getafe efter forlænget spilletid. Rubén scorede målet. Ærgeligt at vi igen i år ikke kommer langt i pokalen, men lad os håbe at de giver mere ro til de unge spillere, så de kan koncentrere sig om ligaen, som jo klart er det vigtigste.

 

 

1/9-02: Så er sæsonen igang. Vi lagde ud med en 2-0 sejr hjemme og Racing de Ferrol. De kan vi jo ikke klage over. Der var chancer til flere mål, og vi spillede væsentligt bedre gennem hele kampen. De to mål var dog nok til at vi fra start har lagt os på 1. pladsen. Lad os håbe at vi kan køre den hjem fra top! Stort set hele holdet fra sidste år er væk. Tilbage er folk som Carmelo, Orlando og (indtil videre) Angel. Ialt startede vi med 8 kanariere på banen. Det lader til at det igen er de unge fra "La cantera" der skal redde os. Lad os håbe de har lidt mere held end sidste år, og det er nok til at vende tilbage til La Primera. Det lader også til at den danske målmand Bo Andersen har skrevet en kontrakt med os. Som dansk fanklub kan vi naturligvis kun byde ham velkommen. Det bliver nok ikke let at slå Orlando Quintana af holdet, efter han gjorde det så godt sidste sæson. Igår spillede Nauzet, den kun 17 årige 2. keeper som også stod for Spanien til U-17 EM i Danmark for et par måneder siden. I næste uge er der ingen kampe, så vi beholder 1. pladsen i hvert fald indtil den 15. september hvor vi møder Xerex ude.

 

 

04/8-02: Så er der kommet et par nye billeder op. Se dem nedest på siden under Billeder 3. Programmet er kommet for turneringen. De første kampe ser således ud:
1.runde: Las Palmas - Ferrol
2. runde: Xerez - Las Palmas
3. runde: Las Palmas - Compostela
og i 20. runde (26/1 - 2003): Las Palmas - Tenerife

 

 

12/7-02: Jeg har fået et par klager over, at denne side ikke opdateres særligt tit. Det kan jeg jo ikke helt være uenig i. Jeg mener dog ikke, at det er så underligt, at vi ligger lidt stille her mens alle holder ferie. Det var jo en skandale at vi tabte de sidste to hjemmekampe, men der er jo ikke meget at gøre ved det. Det lader til, at det bliver meget svært at rykke direkte tilbage. Hvis rygterne taler sandt, vil flere af vores bedste spillere forlade os - i øvrigt alt alt for billigt. Det er dyrt at være fattig. Til gengæld har vi skrevet kontrakt med tre spillere, som ser ud til at være helt håbløse. De er i hvert fald helt ukendte. To af dem har spillet i 3. div. på Mallorca og den sidste er landsholdsspiller for Andorra. Det er jo nærmest en joke. Vores nye træner kender jeg heller ikke så meget til, da han så vidt vides kun har trænet hold på et lavere niveau. Men det skal nu ikke afholde denne fanklub fra at forsætte som vi har gjort de sidste to år. Hvis vi igen skal vente 12 år på at komme tilbage i Primera, jammen så venter vi sgu bare 12 år. Ikke noget problem der.

Derudover er vi kun 10 medlemmer fra at ramme nr. 100. Om der skal være en lille ting til medlem nr. 100 vides ikke. Det er ikke kun klubben, men også den danske fanklub, der er i økonomisk uføre for tiden. Der er lige blevet betalt for endnu et år med rettighederne til domænet laspalmas.dk, og da vi endnu aldrig har haft en indtægt, så er vi altså ikke blevet rigere af det. Vi stopper her for denne gang.

 

 

18/4-02: Idag har jeg så lavet et 11 min. langt interview med Cadena Ser (meget kendt radiostation) i Las Palmas. Det blev til en snak om holdet, om de kommende kampe, om laspalmas.dk og en del om Mads Jørgensen, da de havde set nedenstående artikel fra AS. De var meget interesserede i at få ham til klubben hurtigst muligt. Derudover gjorde jeg det klart, at hvis Las Palmas ikke har brug for de tre point mod Tenerife, så er der ingen tvivl om at vi vinder den kamp alligevel.

 

 

6/4-02: Ja, vi fortsætter. Undertegnede har netop lavet et 6 min. langt direkte interview med en radiostation i Zaragoza. Vi spiller i aften hjemme mod dem, og jeg forudsagde denne gang en 3-1 sejr. Jeg blev spurgt om hvordan vi startede, hvor mange vi var etc. Til sidst fik jeg naturligvis også lige nævnt vores hjemmeside. Vi ender som den bedst kende fanklub i Spanien hvis det her fortsætter!

 

 

3/4-02: Nyhederne vender tilbage med endnu en stor nyhed fra den internationale scene. Dags dato er nedenstående artikel blevet publiceret i Spaniens 2. største avis AS. Avisen handler stort set kun om fodbold, og den udkommer i næsten 1 million ex. om dagen. Derudover kan artikelen findes på deres hjemmeside www.as.com
Efter artiklen er der en fri oversættelse af den.

PASIÓN AMARILLA HASTA EN BRONDBY
En esta localidad danesa hay una peña oficial de la Unión Deportiva.

La Unión Deportiva ha sido, a lo largo de sus casi 53 años de historia, un símbolo para muchos canarios. El club amarillo fue el mejor embajador de un pueblo que se sentía orgulloso de las hazañas de su equipo por España y por Europa. Un sentimiento que se ha traspasado de generación en generación y que cada quince días se ve reflejado en el Estadio Insular, un recinto que late con cada jugada o gol de Las Palmas. Pero este amor por unos colores, el amarillo y azul, también ha traspasado fronteras, concretamente en Dinamarca, país en el que existe una peña con página web (www.laspalmas.dk)

Hasta hace bien poco, los dos únicos puntos relación entre el club amarillo y este país nórdico fueron el danés René Hansen, que militó en Las Palmas a mitad de los 80, y la localidad de Rodekro, en la que García Remón realizó la pretemporada 97-98. Pero desde el verano de 2000 hay otro punto de unión: la peña fundada por Christian Nielsen y que ya cuenta con 72 socios, gran parte de ellos daneses e ingleses.

Para encontrar una explicación a esta pasión por la Unión Deportiva en Dinamarca hay que remontarse a la temporada 99-00. Christian Nielsen, el presidente y fundador de la peña, residía y trabajaba en Gran Canaria. Su afición por el fútbol le llevó al Estadio Insular. Allí se enganchó a Las Palmas y a la forma de vivir los partidos que tienen los Ultra Naciente. En mayo le tocó vivir el ascenso del equipo amarillo a Primera ante el Elche, pero días después tenía que regresar de manera definitiva a su país, donde decidió crear una peña del club amarillo.

Una vez en Brondby, fundó la peña junto a Morten Szumlanski. Durante los primeros meses fueron los únicos miembros del grupo, aunque gracias a su portal en internet fueron captando socios, muchos de ellos, con el gancho de que el Brondby viste igual que Las Palmas, de azul y amarillo.Buena parte de ellos residen en Dinamarca, Canarias e Inglaterra. Desde hace poco más de un año la peña danesa también ha sido registrada, de manera oficial, en el listado del club.

Su vicepresidente, internacional danés

Una de las historias más curiosas de la peña danesa de la Unión Deportiva la protagoniza Mads Jorgensen. Es el socio número 3 y el vicepresidente de la peña, pero además juega, y de manera profesional, al fútbol. Lo hace en el Brondby y el año pasado debutó en la selección absoluta de Dinamarca. Sueña con jugar en Las Palmas.

Presidentens egen oversættelse:
GUL LIDENSKAB HELT TIL BRØNDBY
I denne danske by er der en officiel fanklub for Unión Deportiva (Naturligvis ikke helt korrekt, red.)
Unión Deportiva har gennem sin 53 årige historie, været et symbol for mange kanariere. Den gule klub var den bedste ambassadør for et folk som var stolte af sin klubs bedrifter i Spanien og i Europa. En følelse som har gået fra generation til generation, og som hver 15. dag kan ses på Estadio Insular, et område som råber ved hvert opspil eller mål af Las Palmas. Men denne kærlighed til nogle farver, den gule og den blå, har også flyttet grænser, præcist til Danmark, i hvilket land der eksisterer en fanklub med web side (www.laspalmas.dk)

For ikke længe siden, de to eneste ligheder mellem den gule klub og dette nordiske land, var danskeren René Hansen, som spillede i Las Palmas i midten af 80erne, og byen Rødekro, i hvilken García Ramón realiserede forsæsonen 1997-1998. Men siden sommeren 2000 er der endnu en lighed: fanklubben startet af Christian Nielsen og som nu har 72 medlemmer, en stor del af dem danskere og englændere.

For at finde en forklaring på denne lidenskab for Unión Deportiva i Danmark, skal man vende tilbage til sæsonen 99-00. Christian Nielsen, præsidenten og grundlægger af fanklubben, boede og arbejdede på Gran Canaria. Hans kærlighed til fodbold trak ham på Estadio Insular. Her blev han vild med Las Palmas og den måde som Ultra Naciente oplever kampene på. I maj oplevede han klubbens oprykning til Primera mod Elche, men få dage senere måtte han definitivt vende tilbage til sit hjemland, hvor han besluttede sig for at starte en fanklub for den gule klub.

Da han kom til Brøndby (igen forkert, red.), startede han fanklubben sammen med Morten Szumlanski. Igennem de første måneder var de de eneste medlemmer af gruppen, men gennem deres portal på internettet, fik de mange nye medlemmer, mange af dem, måske fordi at Brøndby klæder sig som Las Palmas, i blåt og gult (næppe rigtigt, red.). En stor del af dem bor i Danmark, Canarias og England. Siden for lidt over et år siden, har den danske fanklub været registreret, officielt, i klubbens liste.

Deres vicepræsident, dansk landsholdsspiller

En af de mest mærkværdige historier omkring den danske fanklub for Unión Deportiva er Mads Jørgensen hovedperson for. Han er medlem nr. 3 og fanklubbens vicepræsident, men derudover spiller han prof. fodbold. Det gør han i Brøndby og sidste år debuterede han på det danske A-landshold. Han drømmer om at spille for Las Palmas.

 

 

19/12-01: Optakten til lokalopgøret på lørdag på Tenerife, er for alvor igang i Spanien. Igår blev undertegnede ringet op af radioprogrammet "Más Gofio" fra Tenerife. Det blev til et næsten 10 minutters live-interview, hvor jeg ikke på nogen måde lagde skjul på hvad vores holdning er til deres lille skod ø og deres møghold. Specielt gik det ud over deres irriterende præsident Javier Pérez og de opskruede billetpriser. Til sidst gjorde jeg lidt reklame for laspalmas.dk, forudsagde en 0-3 sejr (Rubén, Carmelo og selveste Nacho González) samt et ARRIBA D'ELLOS. Derudover blev jeg bedt om at oversætte diverse sætninger til dansk, som dog ikke blev oversat helt efter bogen. Endnu engang har laspalmas.dk makeret sig på den internationale scene! 

 

 

14/12-01: Vores gode ven Peter Højholt, har d.d. forfattet følgende artikel. Den ligger også på fbold.dk og http://dk.sports.yahoo.com/ Igen må vi takke Peter for at udbrede vores budskab: Las Palmas styrer for vildt!
Jubilæum i Las Palmas
Af Peter Højholt [14. December 2001, 20:04]

I morgen d. 15/12 2001 skal Unión Deportiva Las Palmas fra den spanske Primera División, spille sin hjemmekamp nummer 500.

Men det er ikke det eneste der snart skal fejres. U.D. Las Palmas skal spille sin kamp nr. 1000, d. 22/12 2001 mod ærkerivalerne fra Tenerife.

Las Palmas har ikke tabt til Tenerife, siden de for 12 år siden slog dem ud af Copa del Rey. Efter to uafgjorte kampe, vandt de efter straffesparkskonkurrence på Tenerife. Las Palmas spillede dengang i Segunda B(svarer til 3. div.), mens Tenerife spillede i Primera. Tenerifes præsident udtalte inden kampen, at de ville slå Las Palmas med 20-0, men fik jo ikke ret.

-Vamos, comemos, ganamos, sagde præsidenten for Tenerife, hvilket betyder:
- Vi tager afsted, vi spiser, vi vinder.

Det ligner altså et godt 1000 kamps jubilæum til de gule og blå fra Las Palmas, hvis de vinder.

Det er første gang de møder Tenerife i Primera. Sidst de to hold mødtes var for to år siden i Segunda B, hvor Las Palmas vandt 2-0 hjemme og 2-1 ude, og hvis der er et hold Las Palmas' fans hader, er det Tenerife.

U.D. Las Palmas blev stiftet d. 9. oktober 1949, og havde derfor 50 års jubilæum i 1999.

Idag spiller Las Palmas i Primera División i Spanien, sammen med giganterne Barcelona, Real Madrid m.fl.

For 2 år siden rykkede holdet op i den bedste spanske liga, på grund af en rigtig god sæson, hvor holdet endte på en suveræn 1. plads. Før den sæson, fik de fat i den kroatiske træner Sergio Kresic, som var fundamentet sammen med nogle gode spillere som bla. Samways, Paqui og Robert Jarni, der gjorde Las Palmas et effektivt team.

Idag råder holdet over spillere som Jorge, Samways, Tevenet m.fl. Der er ikke ret mange mennesker, der kender dem, men de har vist, at de kan bruge en bold. Det viste de bla. da de for ikke ret langt tid tid siden spillede lige op med Barcelona, og da de slog Real Madrid og Celta 4-2.

Las Palmas ligger idag i den nederste del af Primera División, men der er ikke ret langt op til toppen, så med en sejr imorgen i hjemmekamp nr. 500 mod Osasuna, og en sejr over Tenerife, kan de rykke et godt stykke op af tabellen.

Jeg siger "Held og Lykke" til Unión Deportiva Las Palmas i deres hjemmekamp nr. 500 og deres 1000 kamps jubilæum.

 

 

17/11-01: Så er der endelig nyheder igen. Det har været lidt slapt på det sidste, men vi har til gengæld fået godt gang i vores forum. Vi har også til de 3 sidste kampe haft live opdateringer i forumet. Peter Højholt og undertegnede har stået for det i et harmonisk samarbejde. På klubbens vegne vil jeg gerne igen takke Peter for den enorme indsats han gør for klubben. Resultaterne den sidste måned har været lidt svingene. Det var dejligt at slå Celta, men lidt uheldigt, at vi ikke fik noget med hjem fra Villarreal. I Cuppen har vi trukket Novelda. Vi havde jo håbet på Lanzarote, men Novela må være overkommeligt. Vi laver en lille tur til Lanzarote - Real Madrid i stedet, for at hjælpe vores kanariske venner. Hvis nogen skal have en billet, skal de kontakte undertegnede senest søndag den 18. november.
Kampen mod Barca er netop slut. 0-0. Ærgeligt, at vi ikke lige kunne score på en af de store chancer. Kampens bedste spiller var tilsyneladende Jorge.
Klokken 22:57:52 havde vi vores forside hit nr. 3000. Vi takker alle de besøgende, og kan kun sige, at vi er meget stolte af hvor store vi er blevet på så kort tid. Medlemstallet har også rundet de 50!

 

 

13/10-01: Vi fortsætter tilsyneladende vores vanvittige udvikling. Vi har alene idag fået hele 4 nye medlemmer (foreløbigt). To danskere og to canariere. Vi er desuden blevet ugens hjemmeside på soccerplanet.dk, hvilket har givet godt med hits. Det er vi meget stolte af, og vi takker mange gange.
Derudover har det jo været en blandet fornøjelse at holde med Las Palmas på det sidste. Først den helt overlegne 4-2 sejr over Real Madrid, og så det skuffende nederlag ude mod Valladolid, hvor Turu'en scorede mod os - snøft. Men imorgen har vi Espanyol hjemme, og det skulle jo gerne være 3 sikre pinde.
Og så har vi, hvis nogen skulle have misset det, jo fået en landsholdspiller i blandt os. På klubbens vegne vil jeg gerne sige tillykke til Mads, og nu må Badegaard da snart komme i drev og få dig solgt til de rigtigt gule!

 

 

05/10-01: Så er vi ved at få armene ned igen. Det har ellers været svært at holde dem under hovedhøjde, siden onsdag aften lidt over midnat, hvor Madrid fik et 4-2 nederlag med hjem fra Gran Canaria. Vores medlemskort er nu klar, og vi mangler stadig adresser på flere medlemmer. Venligst fremsend pr. mail!
Der er blevet lagt billeder op, både under
Billeder 2 og under Hall Of Fame. Bl.a. er der nye af Morten Jensen, og denne gang incl. nogle med Peter Palland.
På søndag skal vi spille ude mod Valladolid, og hvis vi bare spiller halvt så godt som hjemme mod Madrid, så skulle der nok være endnu 3 point i kassen.

 

 

23/9-01: Så er vi tilbage med lidt nyheder. Efter lørdagens meget uheldige 0-0 hjemme mod Málaga er vi jo lidt kede af det. Det havde været en god mulighed for at lægge afstand til stregen og til Tenerife. Vi kan i øvrigt oplyse om, at man her kan høre direkte fra den spanske liga. Det er spansk radio når det er bedst! (når det virker...)
Vores nye PR-manager Claudio arbejder i øjeblikket på at alle medlemmer skal udstyres med medlemskort. Bestyrelsen har set de første udkast, og det ser virkeligt godt ud. En kæmpe tak til Claudio for hans store - ulønnede - arbejdsindsats. Vi skal med den begrundelse bede alle medlemmer, som ikke allerede har gjort det, oplyse os om deres adresse. Vi vil så inden for den nærmeste fremtid fremsende de nye medlemskort.

 

 

14/9-01: Fanklubben fortsætter den rivende udvikling vi er inde i. Vi har nu haft 1300 besøgende, 80 af dem har stemt på vores afstemning om hvor vi ender i slutstillingen og 15 har skrevet en besked i gæstebogen. Men mest imponerende er jo nok vores medlemstal, som har rundet 29. Blandt dem har vi flere danskere som har været nede og se en kamp eller lignende, men også flere medlemmer fra Ultra Naciente, som jo er den største og bedste kanariske supporterklub.
Mht. sæsonstarten, har det jo været lidt op og ned (i den rækkefølge). Vi vandt helt suverænt med 0-3 på Mallorca, men tabte noget uheldigt hjemme med 0-1 til Depor. Fran scorede efter 88 min. På søndag har vi så Valencia ude, hvilket jo i hvert fald gerne skulle give mindst et enkelt point. Skulle nogen have lyst til at møde undertegnede samt 3-4 Vice-Presidentes, vil vi være at finde på Brøndby Stadion på søndag den 16. september. Skriv en
mail, hvis du kommer forbi!

 

 

4/9-01: VI ER OFFICIELLE! Vi har d.d. modtaget følgende mail fra U.D. Las Palmas:
"Estimados componentes de la UDLP Peña Danesa y en particular, estimado Christian Nielsen,
Encantado de saludarte desde Las Palmas, en nombre del club me dirijo a ti para decirte que hemos recibido tu e-mail y que nos ponemos en marcha para introducir los datos de tu peña en nuestra página. Hemos pasado tu correo electrónico al señor D. José Nuez para que realice los trámites necesarios pero mientras tanto vamos a incluir la peña desde este momento.Muchas Gracias por vuestro apoyo desde tan lejos y un abrazo muy fuerte.
"
På dansk betyder det frit oversat:
"Kære medlemmer af UDLP Peña Danesa og specielt, kære Christian Nielsen,
Det glæder mig at hilse på dig fra Las Palmas, i klubbens navn henvender jeg mig til dig for at sige dig, at vi har modtaget din e-mail og at vi er startet på at indskrive klubbens data på vores side. Vi har videresendt din mail til Hr. D. José Nuez (ansvarlig for supporter-klubber, red.) for at han kan fremsende de nødvendige dokumenter. Indtil videre vil vi optage fanklubben fra d.d. Mange tak for jeres support så langt væk fra og en meget stor hilsen
."
Dette er nok højdepunktet i UDLP Peña Danesas historie, og jeg vil gerne takke alle som har kigget på vores side, lavet links til vores side, skrevet i gæstebogen samt specielt alle som har meldt sig ind! Nu venter vi bare på at vores navn bliver lagt op på nettet. Det kommer op på den nye officielle spanske side www.udlaspalmas.es under La afición. Når vi modtager de officielle dokumenter fra klubben, kommer de naturligvis også op så alle kan se dem.

 

 

2/9-01: Så har vi også en GÆSTEBOG!!! Skriv venligst en lille besked til os, så bliver vi så glade!!!

 

 

1/9-01: Så er laspalmas.dk langt om længe blevet opdateret igen! Efter en tur til Gran Canaria og en flytning er undertegnede igen på nettet. Jeg har lagt nye billder op under Billeder 2 og så er vores meget ventede Hall Of Fame endelig klar. Ud over Alex Nyborg og Morten Jensen er det også et billede af selveste Mr. Vinny Samvays sammen med vores Presidente!!! Et stort øjeblik i klubbens historie! Derudover er det jo en fornøjelse at skrive dette, vidende at kongeholdet ligger nr. 2 i Spanien. Det er jo en fabelagtig placering, som ingen bortset fra vores ca. 20 medlemmer havde ventet! Efter næste kamp som er hjemme mod Depor skulle 1. pladsen gerne være i hus. Derudover kan jeg fortælle, at vi nu har fået vores 3. canariske medlem, som helt tilfældigt har fundet vore side. Det er vi meget stolte af og meget glade for. Velkommen til Miguel. Dette bliver alt for nu, men fra nu af går der ikke en måned mellem hver opdatering.

 

 

24/7-01: Fanklubben har i denne weekend oplevet endnu et højdepunkt. På vores udflugt til København, blev vi genkendt af selveste Alex Nyborg Madsen udenfor Brøndby Stadion! Han har selv fundet frem til os på nettet, og spurgte Mads om fanklubben i et interview som blev spillet på stadion før kampen. Dette interview kommer formentlig op og ligge på brondby.com inden for den nærmeste fremtid. Ud over det billede vi fik med Hr. Nyborg mødte vi også Morten Jensen (fra Gak Gak udsendelserne på TV2). Vi vil derfor når vores Presidente og Webmaster kommer tilbage fra Gran Canaria, lave en HALL OF FAME her på siden. Vi opfordrer derfor alle medlemmer, som har et billede af sig selv i Las Palmas trøje sammen med en kendt, til at sende det til os.
Ud over dette, er det ikke så meget at fortælle. Der er så mange rygter om Guayre, at vi ikke engang gider skrive om dem mere, før der sker noget sikkert.

 

 

17/7-01: Som jeg skrev sidst, er medlemstallet steget drastisk. Og det ser ud til at udviklingen fortsætter! Vi har siden sidst fået 5 nye medlemmer, og er specielt stolte af, at to personer fra Gran Canaria har meldt sig ind! Det er Orlando og Jennyffer som helt tilfældigt er surfet forbi vores side, og har skrevet en mail til os. Vi er meget glade for de rosende ord vi har fået med på vejen, og for at have dem med i vores supporterclub. Vi har også fået mange nye billeder op. Jeg har fået scannet nogle stykker taget på stadion sidste sæson, og nogle af vores spanske venner og medlemmer. Husk at man kan klikke på billederne for at se dem i bedre kvalitet. På søndag er der klub-tur til København! Alle medlemmer er meget velkomne på turen, hvor vi bl.a. tager ind og ser den (forhåbentligt) kommende Las Palmas spiller Mads Jørgensen spille mod AGF. Vi arrangerer også en tur til træningskampen mod Vecindario den 28. juli. Folk som ikke nåede at bestille billetter i ordenlig tid må desværre selv stå for transporten. Fanclubben betaler entréen til kampen for alle ikke-spanske medlemmer som møder op!!! Mht. Guayre så lyder Villarreal efterhånden urealistisk. Deportivo er vist et bedre bud nu. Vi må jo bare håbe at det hele ender i ged, og han bliver hvor han er! Vi takker for opmærksomheden.

 

 

17/7-01: Programmet for næste sæson er nu klart! Her er de første 8 Las Palmas kampe:
1.
Mallorca - Las Palmas
2. Las Palmas - Deportivo
3. Valencia - Las Palmas
4. Las Palmas - Málaga
5. Betis - Las Palmas
6. Las Palmas - R. Madrid
7. Valladolid - Las Palmas
8.
Las Palmas - Espanyol
Det ligner jo i hvert fald 9 point i de første 3 kampe. Mon ikke det er nok til at prøve at føre ligaen?
I runde 18 spiller Las Palmas sin kamp nr. 1.000 i La Primera. Denne historiske kamp skal spilles PÅ TENERIFE!!! Det er tilmed første gang de to hold møder hinanden i La Primera. Og vi ved jo godt hvordan de kampe plejer at ende...

 

 

7/7-01: Fanclubben er for tiden inde i en rivende udvikling. Medlemstallet er steget drastisk siden vi købte laspalmas.dk. Vi har rundet medlem nummer 10 og har også fået engelske medlemmer! Antallet af hits på forsiden stiger også pænt. Det er jo godt nok alt sammen. Vi er stadig ikke blevet officielt registreret, men vi sender vores bedste mand i marken! Undertegnede tager personligt til Gran Canaria sidst i juli, for at se om der kan gøres noget ved problemet. Guayre har nu ifølge marca.es halvandet ben i Villarreal. Det er meget meget trist, men det er jo ikke hans skyld, at han ikke kan få tilbudt den kontrakt som han fortjener. Vi her i fanclubben bliver ikke bitre, men ønsker ham held og lykke hvis han smutter. Vi må bare håbe at han snart kommer tilbage, og så sætte vores lid til Jorge og Angel. Deres klausuler er lige steget, hvilket jo er et godt tegn på, at de nok bliver i klubben. Bestyrelsen var i sidste uge på en team-building tur til det nordlige Danmark. Det var god tur som fik helt uventede konsekvenser. De er dog ikke så interessante, at jeg vil skrive om dem her. Til gengæld vil der snart komme nogle billeder op fra turen. Det er vist hvad der var at skrive om for denne gang.

 

 

18/6-01: SÅ ER DEN HJEMME!!! laspalmas.dk er vores nye domain!!! Det kommer til at virke fra en af de nærmeste dage, men domainet er nu officielt vores! Vi har ikke fundet nogen betalende sponsor, så jeg er personligt gået på vand og brød i en måned, for at kunne betale det. Jeg syntes ligesom at det skulle fejres, at vi trods alle problemerne, endte på en kanon 11. plads i første forsøg. Hvis ellers vi næste år slipper for pas-skandaler, sindsyge tyrkere og afrikanere som smutter i utide samt uendelige økonomiske problmer, så er det altså bare A POR LA UEFA! Guayre er muligvis på vej til Villarreal, men det lader stadig til, at han helst vil blive hvis det er muligt. Mallorca og Celta vil have Jorge, men det lader stadig til at han bliver. Den tidligere præsident Tadeo er måske på vej tilbage med en røvfuld pesetas, som i så fald skulle bruges på at købe TURU FLORES tilbage fra Deportivo. Det ville jo være lidt at et scoop med den tykke og Guayre på top!
Vores erklærede målsætning om at få Mads Jørgensen til Las Palmas har jo fået et lille tilbageslag efter han skrev med de forkerte gule. Men det er nok også smart at vente, til man er sikker på at få løn hver måned.
Paquito fejrede hans sidste kamp med at servere bolden for fødderne af Orlando som scorede det eneste mål i lørdagens kamp mod Rayo. Vi siger farvel og tak til Paquito.
Mht. at blive officiel fanklub, så venter vi stadig på svar fra klubben. Svartiden var sidst ca. to måneder, og de er snart gået igen denne gang. Jeg har yderligere sendt vores vedtægter til dem i en mail, og vi håber nu bare på det bedste. I kan se vores vedtægter her - det skal måske lige nævnes, at de er på spansk! Jeg har ikke lige haft tid til at oversætte dem.

 

 

13/6-01: Indrømmet! Dette er den elendigste opdateringsservice på nettet! Men jeg læser til eksamen, så jeg har ikke rigtigt tid. Men hvad skal vi sige. Vi spiller også i La Primera næste år, og vi kan ikke rigtigt nå noget i denne sæson. Rácing og co. prøver desperat at tage vores ærligt opnåede point, men hvad gør man ikke, når man er på vej i 2. div.
Her er lige en top 5 over de hold vi hader mest for tiden:
1. Rácing
2. Villarreal
3. Osasuna
4. Numancia
5. Tenerife.
Begrundelser: Rácing, Osasuna og Numancia for at ville tage vores point.
Villarreal for at ville stjæle Guayre, ved at betale hans klausul, selvom klubben ikke vil af med ham. Jeg troede kun det var Madrid og Milan der gjorde den slags.
Tenerife fordi de er fast inventar på enhver hadeliste! Lad os håbe de taber på søndag, så vi kan få Atlético tilbage i La Primera i stedet.
Der er i øvrigt kommet billeder op af nogle af vores
medlemmer!

 

 

29/4-01: SÅ SKULLE OVERLEVELSEN VÆRE SIKRET!!!! Selvom det ikke har set rigtigt slemt ud på noget tidspunkt, så skal det gå meget galt, for at vi ikke bliver oppe en sæson mere. Alvaro og Turdó (hans første) scorede de to mål i 2-1 sejeren hjemme over Real Sociedad. Jankauskas blev udvist ca. 20 min. før tid, hvilket betød et hårdt pres mod baskernes mål i slutningen af kampen, og altså medførte sejrsmålet. Der er nu 7 point ned til 18. pladsen, og mange hold ind i mellem. Der mangler følgende kampe:
6/5 ude mod Villarreal.
13/5 hjemme mod Zaragoza
20/5 ude mod Osasuna
27/5 hjemme mod Celta Vigo
10/6 ude mod Espanyol
17/6 hjemme mod Rayo.

 

 

28/4-01: Så er der kommet et par sider op, som kort fortæller lidt om os på spansk og engelsk. Vi har haft flere besøgnede fra disse lande. Vi arbejder i øjeblikket på, at skrabe penge sammen til et domain. Hvis der er nogen, som ønsker at sponsorere ét, vil vi meget gerne høre fra jer! Vi kan tilbyde stort set alle de reklamer og links som du/I ønsker på vores side. Det eneste vi har brug for, et et domain, en lille web-hotel og et par pop3 mail-adresser! Vi har udførlig statestik på vores side, så du/I vil kunne følge med i hvor mange besøgende vi har. Skriv en mail for mere info.

 

 

25/4-01: Jeg ved godt, at det ikke er mange nyheder der kommer op for tiden. Men jeg læser til eksamen, og når vi så har været så uheldige, som vi har, så er det jo ikke ligefrem skrivelyst man får! Ja, Madrid hjemme gik jo som man kunne frygte. Figo afgjorde det - igen! Den mand er sgu utrolig. Mallorca ude er nok noget af det uheldigste jeg har oplevet længe. Turdó med verdens største chance 15 min. før tid, og så det heldigste mål i Spanien i år efter 92 min. i den anden ende. Men vores supportertræf på Bridgewater var helt kanon! Numancia hjemme i søndags var heller ikke for godt. Jorge brændte en meget stor chance mens vi var bagud. Men 1 point er bedre end 0.

 

 

6/4-01: Det lader nu til, at Jarni kommer på banen fra start på søndag. Det havde ellers set ud som om Baiano skulle vende tilbage i højre side, pga. Edu Alonsos skade. Nu tyder alt dog på, at Angel bliver flyttet over i højre side, og at Jarni kommer tilbage i startopstillingen. Samways blev til træningen skiftet ud med Pablo Lago, men det tyder dog ikke på, at Samways ikke kan spille søndag. Det lader også til at Turdó starter inde i stedet for Oularé, som mildest talt ikke er i topform for tiden. Men uanset hvem der kommer op ved siden af Guayre, så skal det nu nok gå. Vi håber på en gentagelse af den historiske 4-3 sejr som for 15 betød at vi blev i La Primera - efter 3 mål i de sidste 10 minutter.

 

 

4/4-01: Så er vi langt om længe tilbage med flere nyheder. Vi er netop blevet optaget i jubii.dk og yahoo! så nu er antallet af besøgende steget væsentligt, og det er lidt sjovere at skrive nyheder som bliver læst! Vi er godt på vej til at blive registreret som officiel fanclub. Egentligt er vi blevet godkendt, men vi skal registreres som forening først. Jeg går ud fra at en dansk registrering er okay, men nu må vi se. Der arbejdes på sagen.
Ellers har det jo været lidt op og ned på det sidste med holdet. Efter nogle virkeligt gode kampe lige før første halvdel af turneringen sluttede, har vi været meget uheldige. Det var dog dejligt at tæske Deportivo, og så oven i købet i en kamp som blev sendt direkte på Sky Sports. Næste gang det sker, håber vi at vi bliver flere end 3 mennesker på Bridgewater ved Åen i Århus! Der var tale om ca. 60 minuters udspilning af mestrene og derefter 30 lige minutter, hvor begge hold kunne have scoret. I lørdags var vi så meget uheldige mod Barca. Vi kom foran på et af årets bedste mål i Spanien, scoret af GUAYRE efter bare 8 minutter. Helt fantastisk mål. Desværre blev vi snydt for et straffe begået mod Jorge ved stillingen 1-1. Det kunne måske have ændret resultatet. På søndag er det så Madrids tur til at få tæsk på Estadio Insular. De er helt sikkert nede efter den pinlige 2.halvleg i Tyrkiet igår.

 

 

3/2-01: Så er siden med et meget stort udvalg af sange opdateret. De kan ses her.

 

 

2/2-01: Så er den første nyhed klar! Der er to dage til den vigtige hjemmekamp mod Real Oviedo, som endnu ikke har formået at score på udebane i denne sæson. Vi kan kun håbe, at denne statestik holder stik et par dage mere. Begge hold stiller dog med nye mænd i angrebet. Las Palmas har lejet Mario Héctor Turdó i Rennes for resten af sæsonen. (Aftalen om Gilles de Bilde gik i vasten i sidste øjeblik). Turdó scorede 7 gange i ligaen og 2 gange i UEFA cuppen for Celta Vigo i sidste sæson. Oviedo har fået Stan Collymore til at flytte til Nordspanien. Så må vi jo se, om han flopper ligeså meget dér, som han har gjort så mange andre steder de sidste par år. Vi kan da i hvert fald håbe.

 

 

Christian
Presidente

 

ARRIBA D'ELLOS